nuffnang

08 April 2011

Blender kekal bersih dan tajam





CARA MUDAH UNTUK MEMBERSIHKAN PENGISAR
Bagi menghilangkan kesan kotoran yang melekat pada pengisar, masukkan sedikit air, serbuk pencuci dan beberapa keping kulit telur. Kisar bahan-bahan tersebut untuk seketika. Kulit telur yang hancur berperanan sebagai pemberus. Hasilnya pengisar anda akan lebih bersih.


MENAJAMKAN MATA PENGISAR
Petuanya hanya dengan menggunakan GARAM KASAR. Masukkan segenggam garam kasar dan kisar untuk beberapa  minit. Hasilnya mata pengisar anda tidak akan tumpul lagi.


PETUA UNTUK MENGEKALKAN KETAJAMAN MATA PENGISAR
Jangan sesekali anda membuat ice blended dengan menggunakan pengisar yang sama dengan bahan-bahan lain. Asingkan / gunakan pengisar khas untuk membuat ice blended kerana ketulan ais itu akan membuatkan mata pengisar anda cepat tumpul walaupun baru pertama kali anda mengisar ais.

No comments: